Dentex FL van R+L Hydraulics: Torsiestijve flenskoppelingen voor aandrijfassen van verbrandingsmotoren

Werdohl, Duitsland, september 2022. R+L Hydraulics GmbH in Werdohl, Duitsland, levert flens-kop¬pe¬lingen van de Dentex FL-serie om motoren aan pompen en andere industriële toepassingen te koppelen. De koppeling, die ontworpen werd conform SAE-bevestigingsmaten, die aan de in-dustrienormen voldoen, bestaat uit een flens van polyamide met verstevigde schroefgaten en een stalen naaf. Dentex FL-koppelingen bezitten uitstekende elektrisch isolerende eigen¬schap¬pen en een hoge thermische stabiliteit. Zij zijn onderhoudsvrij en kunnen eenvoudig worden gemonteerd in krappe ruimtes. Deze koppelingen compenseren voor misuitlijningen, zowel in de lengterichting als onder een hoek. De hoge torsiestarre stijfheid stelt ze in staat door de koppe¬ling veroorzaakte resonanties effectief te onderdrukken.

Een typische installatie voor Dentex FL-koppelingen vindt plaats tussen een dieselmotor en een hydraulische pomp. De koppeling brengt een vormsluitende verbinding tussen het vliegwiel van de motor en de pompas tot stand. De pomp wordt gecentreerd via een SAE-behuizing. De met glasvezel verstevigde polyamide flenzen van de koppeling hebben de SAE-bevestigingsmaten voor conventionele verbrandingsmotoren. Speciale flenzen kunnen op verzoek worden ver-vaardigd. Naven zijn op diverse manieren te bevestigen, zoals met schroeven of naafclips. De radiale klemming zorgt voor een spelingvrije passing op de pompas.

Dentex FL koppelingen zijn geschikt voor zowel horizontale als verticale asverbindingen. Zij zijn snel en eenvoudig te installeren en kunnen zelfs blind gemonteerd worden door ze axiaal in elkaar te steken. Dankzij hun korte inbouwlengte vormen ze een ruimtebesparende oplossing. De met glasvezel versterkte polyamide flens is hittebestendig tot +120 °C en bestand tegen alle op de markt verkrijgbare standaard smeermiddelen en hydraulische vloeistoffen. Omdat zij geen smering vereisen, zijn de uit staal en plastic vervaardigde koppelingen onderhoudsvrij. Flens-koppelingen van de Dentex FL-serie zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen voor naven met een boring of spie van 20 mm tot 80 mm en flenzen van SAE 6.5 tot SAE 11.5. Ook zijn speciale maten verkrijgbaar.

R+L Hydraulics produceert en vermarkt een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw ingezet.Samenvatting:

  • Smal ontwerp
  • Axiale insteek-constructie staat blinde montage toe
  • Onderhoudsvrije constructie uit staal en plastic
  • Met glasvezel verstevigde polyamide koppelingsflenzen, hittebestendig tot +120 °C
  • Hoge axiale speling van ± 2 mm beschermt omringende aslagers tegen extra belastingen
  • Hoge torsiestijfheid, resonantievrije werking
  • Speciale flenzen verkrijgbaar
  • Atex-classificatie mogelijk


Ondernemingsinformatie:
R+L Hydraulics GmbH, met het hoofdkantoor in Werdohl in het Sauerland, produceert en vermarkt een breed assortiment hydraulische toebehoren van het merk Raja, evenals koppelingen van het merk Lovejoy. Sinds juli 2016 behoort de specialist voor hydraulische systemen en aandrijvingen tot de beursgenoteerde Amerikaanse onderneming The Timken Company. Timken ontwikkelt, vervaardigt en vermarkt wentellagers, overbrengingen, tand- en drijfriemen en industriële kettingen. Behalve de merken R+L Hydraulics behoren tot Timkens producten- en dienstenportefeuille o.a. de merken Lovejoy, Groeneveld, Rollon, Cone Drive, ABC Bearings, EDT, Carlisle, PT Tech en Torsion Control Products.Contact:
R+L Hydraulics GmbH
Friedrichstr. 6
58775 Werdohl, Duitsland
Tel.: +49 2392 509 0
Fax: +49 2392 509 509
E-Mail: info@rl-hydraulics.com
Internet: www.rl-hydraulics.com

Perscontact:
TPR International
Christiane Tupac-Yupanqui
Postfach 11 40
82133 Olching, Duitsland
Tel.: +49 8142 44 82 301
E-Mail: c.tupac@tradepressrelations.com
Internet: www.tradepressrelations.com