Torsiekoppelingen van de LK-modellenreeks voor mobiele hydraulische systemen

Werdohl, Duitsland, augustus 2020. De Amerikaanse specialist in aandrijftechniek, Lovejoy LLC, heeft haar Europese vestiging verder uitgebreid en produceert nu ook torsiekoppelingen van de LK-modellenreeks in de eigen dochteronderneming R+L Hydraulics GmbH die in Duitsland is gevestigd.

De LK-torsiekoppelingen zijn ideaal voor toepassing in mobiele hydraulische systemen: Zij worden bij toepassingen met diesel-, benzine- of aardgasmotoren ingezet, die één of meerdere flensgemonteerde hydraulische pompen aandrijven. De LK-torsiekoppeling is een stabiele, tweedelige koppeling, die uit één element of uit een vliegwieladapter en een asverbindingsnaaf bestaat. De koppelingen zijn zeer torsiestijf en maken het mogelijk hydraulische pompen en dergelijke units met geringe massa of traagheid onder het kritische toerental aan te drijven. Typische toepassingen zijn baggermachines, trilwalsen, laders, kranen, personenliften, vorkheftrucks en tractoren.

LK-torsiekoppelingen zijn inzetbaar in alle door motoren aangedreven hydrostatische toepassingen van een laag tot gemiddeld vermogensbereik. Ze zijn onderhoudsvrij en vallen op door een gering gewicht, hoge torsiestijfheid en lange levensduur. Hun vermogensbereik omvat 125 tot 6.000 Nm. Qua vorm en lengte kunnen de naven aangepast worden. Bovendien zijn er verschillende flensposities mogelijk. Ook kunnen wij diverse series voor genormeerde SAE-vliegwielen en ongenormeerde vliegwielen leveren. Voor de betreffende inzetmogelijkheden biedt R+L Hydraulics ondersteuning voor de toepassing op zich evenals een beoordeling ter plaatse.

“De gefaseerde uitbreiding van de ontwikkelings- en productiecompetenties van onze Duitse vestiging voorziet onze klanten van een flexibel en betrouwbaar aanbod van onze koppelingsvarianten ten behoeve van Europese producenten op het gebied van constructie, landbouw en industriële uitrusting”, zegt Timo Weber, General Manager van R+L Hydraulics. "Behalve met de torsiekoppelingen houden wij ons ter plaatse bezig met de voortdurende ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor mijnbouw, scheepvaart en offshore, MRO en renewables. Door goede samenwerking met onze wereldwijd opererende zusterondernemingen, zoals Torsion Control Products, de specialist voor massief metalen veerkoppelingen, bieden wij in ons Timken-concernverband een breed spectrum productoplossingen aan voor producenten van complexe installaties, machines en voertuigen, die optimaal op de individuele toepassing zijn toegesneden.”

Behalve de torsiekoppelingen ontwikkelt, produceert en vermarkt R+L Hydraulics een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw ingezet.Samenvatting:
Eigenschappen van de torsiekoppelingen van de LK-modellenreeks van R+L Hydraulics:

  • Gering gewicht
  • Hoge torsiestijfheid
  • Lange levensduur
  • Onderhoudsvrij
  • Serie SAE-vliegwielen


Link:
www.rl-hydraulics.com/fileadmin/user_upload/pdf-dokumente/Produktkataloge/DE_EN/R_L_Kupplungen_05042017.pdfOndernemingsinformatie:
R+L Hydraulics GmbH, met het hoofdkantoor in Werdohl in het Sauerland, produceert en vermarkt een breed assortiment hydraulische toebehoren van het merk Raja, evenals koppelingen van het merk Lovejoy. Sinds juli 2016 behoort de specialist voor hydraulische systemen en aandrijvingen tot de beursgenoteerde Amerikaanse onderneming The Timken Company. Timken ontwikkelt, vervaardigt en vermarkt wentellagers, overbrengingen, tand- en drijfriemen en industriële kettingen. Behalve de merken R+L Hydraulics behoren tot Timkens producten- en dienstenportefeuille o.a. de merken Lovejoy, Groeneveld, Rollon, Cone Drive, ABC Bearings, EDT, Carlisle, PT Tech en Torsion Control Products.Contact:
R+L Hydraulics GmbH
Friedrichstr. 6
58775 Werdohl, Duitsland
Tel.: +49 2392 509 0
Fax: +49 2392 509 509
E-Mail: info@rl-hydraulics.com
Internet: www.rl-hydraulics.com

Perscontact:
TPR International
Christiane Tupac-Yupanqui
Postfach 11 40
82133 Olching, Duitsland
Tel.: +49 8142 44 82 301
E-Mail: c.tupac@tradepressrelations.com
Internet: www.tradepressrelations.com